Po co płacić za pasztet, skoro można zrobić samemu, nawet lepszy i w wybranym przez siebie smaku? Oczywiście i tańszy. Do tego więcej, więc i na dłużej.
Składniki:
- Fasola czerwona (pół puszki)
- Groszek zielony (pół puszki)
- Sól
- Pieprz
- Składnik, który szczególnie doda smaku. (np. pomidory+koncentrat pomidorowy; pieczarki smażone z cebulą; papryka.).
Wszystko wrzucamy do miski i blendujemy. i tyle. Nie trzeba nic więcej. Jeśli nie masz blendera, wystarczy tłuczek do ziemniaków lub 15 min. zabawy widelcem;) Tak, czy inaczej - warto.
W przypadku pomidorowego - można dać z 2 pomidory i 2-3 łyżeczki koncentratu.
W przypadku pieczarek i cebuli - pokroić i podsmażyć ok. 10 pieczarek i jedną cebulę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz