![]() |
Indyjskie kulki Rava Ladoo |
Skład:
- 1 szklanka kaszy manny
- 1/4 szklanki wiórków kokosowych
- Pół kostki masła (oryginalnie masło ghee
- 3/4 szklanki cukru pudru
- Garść orzechów nerkowca
- Łyżeczka mielonego kardamonu
Sposób przygotowania:
Kasze mannę dajemy na patelnię i całość prażymy aż poczujemy jej charakterystyczny zapach. Powiedzmy 10-15 min. Odstawiamy ją do ostygnięcia i to samo robimy z wiórkami kokosowymi. Kaszę mannę i wiórki wsypujemy do miski, dodajemy kardamon i cukier puder po czym dokładnie mieszamy. Roztapiamy na patelni masło i smażymy na nim orzechy. Wlewamy do miski z resztą składników i dobrze mieszamy. Po ostygnięciu tworzymy kulki, które możemy obtoczyć jeszcze dodatkowo wiórkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz